zaterdag 29 november 2014

Zondag 30-11, de eerste Advent zondag. De vierde zondag is 21 december, oftewel Wintersonnewende. 
Advent is de tijd van voorbereiding op de geboorte van het Christusbewustzijn op aarde, in onszelf. We kijken uit naar de komst van het 'Licht der wereld', zowel in de viering van de Sonnewende als een paar dagen later met het Kerstfeest.

Adventus betekent 'komst of 'er aan komen'. Advent: 'God komt naar ons toe'.
Het is de tijd waarin je je hart kunt klaar maken om het Christusbewustzijn, de Onvoorwaardelijke Liefde te ontvangen.

Het is een tijd van naar binnenkeren. Zoals de aarde zich in dit jaargetijde naar binnen keert en het leven in zichzelf behoudt. Een stille tijd waarin we het licht in onszelf kunnen ontdekken en laten groeien.

De vier zondagen voor Kerst, beginnend op de 30e, kun je een kaars aansteken, symboliserend dat het licht groeit. Je kunt dennentakken of stenen in een spiraalvorm naar binnen neerleggen, terwijl we naar de kern toe gaan, wordt het dus steeds lichter.

Op zaterdag 20 december kun je deelnemen aan een Licht-Meditatie, waarbij we de Lichtspiraal gaan lopen. We staan stil bij het afgelopen jaar met alles wat er was, laten los en zetten het komende jaar 2015 in het Licht.

Gevoelsmatig begint het nieuwe jaar voor mij altijd vlak voor Kerst, met de Wintersonnewende. Het loslaten is al begonnen, de voorbereiding op weer een heel nieuw jaar ook. Om die reden voelt het zo krachtig om op zaterdag 20 december een speciale Licht Meditatie te geven:

We lopen een Spiraal van lichtjes, kristallen en andere Krachtvoorwerpen. Het oude van 2014 loslaten in dankbaarheid, om ruimte te maken voor de nieuwe mogelijkheden van het nieuwe jaar 2015 in het Licht van deze spiraal.

Je kunt je aanmelden via info@vederlicht.com of stuur een sms 06 286 41186.

Ik verheug me erop samen met jullie naar de Kern te gaan, het hart van de spiraal, elkaars Licht versterkend.

Hartelijke groet, 


Zaterdag 20 december: Licht-Spiraal Meditatie

We lopen meditatief een Spiraal van lichtjes, en kristallen en andere Krachtvoorwerpen. Het oude van 2014 loslaten, dankbaarheid, ruimte maken, en zetten onze intenties voor het nieuwe jaar, 2015 in het Licht van deze spiraal.

Neem mee een kaarsje, kristal, steen, of een ander voorwerp mee dat voor jou speciaal is. Hiermee bouwen we samen een groot spiraal die iedere deelnemer meditatief kan lopen.

Tijd: 14:00 - 16:30
Locatie: Maziestraat 5, Den Haag, 2e etage Praktijk Klatte.
Prijs: €20,00