zaterdag 18 oktober 2014

Jij en je omgeving...

Je omgeving verandert jou. En jij verandert je omgeving.
De energie die je uitstraalt en de energie die je opbouwt in je huis heeft invloed op je omgeving.

We zijn hier komen wonen in het voorjaar van 2011. Tijdelijk. We verhuisden begin voorjaar 2012 naar een eigen huis in hetzelfde Hofje. In twee en een half jaar jaar tijd kregen van de negen huizen (8 hofjes-huisjes en een groot huis) zeven een nieuwe bewoner. Het grote huis en een Hofjes-huis werd totaal gerenoveerd, vier kregen er een nieuwe badkamer en twee een nieuwe keuken.Tuinen waar nooit iets mee gedaan werd, werden ineens gezelliger gemaakt en opgeruimd (ikzelf ging aan de slag in mijn eigen tuin). Twee honden en drie katten (waarvan één hond en drie katten in één huis woonden) verhuisden mee met hun baasjes, en daarna besloten twee buren poezen te nemen (waarvan één poes onze hond totaal de baas bleek en dikke vriendjes werd met dochterlief), één nieuwe buur nam haar konijn mee. Eén tijdelijke bewoner nam ook nog eens haar twee poezen mee.Twee buren namen hun partners mee en twee kregen nieuwe partners en brachten gezelligheid mee, die er bij de vorige bewoners niet was.
Eén nieuwe buur kwam met norsheid en geluidsoverlast, ging een tijd op reis, kwam terug met vriendelijkheid, stilte, en een nieuwe vriendin die zorgde voor een gezellig huisje.
En toen nam de makelaar ook nog eens een nieuwe tuinman in dienst en werd er een begin gemaakt om de algemene tuin aan te pakken (we kregen veel meer ruimte en licht). Volgende week staan de schuttingen op de agenda om vernieuwd te worden.


In mijn vorige huis waar ik 18 jaar gewoond heb, leek het vechten tegen de bierkade.
Maar hier gebeurd het gewoon, zonder bewust iets te (willen) doen. 
Maar goed, nu huppelt er wel zo'n vrolijk Zonne-kind rond, die er in mijn vorige huis nog niet was.

Je omgeving veranderen door te Zijn...  kinderspel voor hun. :-)