donderdag 1 maart 2012

Weer aan het werk

Zondag 4 maart is mijn sabbatical al weer een jaar, Inti-Munay is jarig. Helemaal als vanzelf namen de laatste weken mensen contact op voor een sessie. Een oud-client van een aantal jaar geleden belde me maar omdat ik haar mail maar niet beantwoordde en mijn blije gevoel zei me dat het het juiste moment is om weer zachtjes aan te starten. De volgende ochtend wandel ik met hond en kind ons bekende rondje door de Paleistuin. We komen in gesprek met een bijzondere oma en haar kleindochter (hoe is het mogelijk dat we elkaar niet eerder ontmoette) en vlak voor we weer onze eigen wegen gaan vraagt ze me wat voor werk ik doe. 'Oh wat leuk, roept ze naar aanleiding van mijn antwoord, mijn man is biologisch arts. Heb je al een ruimte?' Het dringt nog niet eens tot me door wat ze vraagt, als we al in de praktijkruimte staan en ik zie dat ik hier zowel sessies kan geven als meditaties. Het klikt, zoveel is duidelijk. Het verrast me opnieuw hoe het universum alles maar regelt. De praktijkruimte is op 2 minuten lopen afstand van mijn huis. Ik had het zelf niet kunnen verzinnen.
Die middag word ik gebeld door nog een nieuwe client. Dan is het echt duidelijk, ik ga weer werken. Rustig aan, zodat mijn dochter, mijn oppas en ik er allemaal aan kunnen wennen. Het is werkelijk een mee laten voeren door de natuurlijk energie stroom. Niets forceren, niet luisteren naar anderen die vinden dat je toch eens wat voor jezelf moet gaan doen. Nee gewoon bij jezelf blijven en wachten op het sterke gevoel van binnenuit, die alleen jij kunt ervaren. Dan klopt het. Dat geeft vertrouwen.

Maart is nog even proeven (wel me 100% inzetten natuurlijk). Op de mooie datum 3-3-'12 (3-3-3, een Poort-dag) gaan we met wie wil hart-energie sturen naar het water van de Hofvijver. Heel simpel, een kwartiertje rond de Hofvijver in Den Haag staan in afstemming met ons hart.  Het is me duidelijk geworden dat dit een krachtige plek is, wiens energie uitstraalt over een groot gebied waarbinnen de regering sowieso valt. Hieronder kun je er meer over lezen.

Deze maand geef ik de eerste sessies weer. Vanaf April zal dat in de Maziestraat 5 plaatsvinden, de praktijk van Maarten & Maggie Klatte, op de donderdag- of zaterdagmiddag. 
Wanner het in me opkomt, zal er ook op een zaterdagmiddag in de maand een meditatie plaats vinden.

Mijn manier van werken wordt weer energetisch. Mijn Mesa is eind januari terug en door gegeven. Het was een bijzonder proces, waarbij ruimte kwam om weer vanuit eenvoud te werken. Nog altijd met de natuurlijke wereld, maar nu puur energetisch vanuit de Bron. Mijn ervaringen deelde ik op Facebook, waarop iemand een stukje schreef wat mij aansprak. Met haar toestemming citeer ik haar hier:

Vanmorgen in alle rust nog eens gemediteerd op de rol van de Mesa in deze tijd en ik wil dit graag delen. Niet als dé waarheid uiteraard, maar als ‘een’ waarheid.

‘De periode vanaf het moment waarop (o.a.) de Q’eros Sjamanen hun oude wijsheid en kennis met de rest van de wereld zijn gaan delen, tot aan deze tijd toe, is een inhaalslag in de tijd. 500 jaar lang is deze kennis zuiver en liefdevol bewaard gebleven om ons op dit moment in de tijd weer teruggegeven te worden. Het gaat erom dat wij ons weer bewust worden van deze kennis, die ook in ons ligt opgeslagen. Het moet aangeraakt worden om door ons weer ‘gebruikt’ te kunnen worden. Echter, het komt tot ons in een voor deze tijd verouderde vorm. Niet de kennis is verouderd, maar de manier waarop er mee gewerkt kan worden. Wanneer de kennis is geïntegreerd, kan de vorm losgelaten worden. Zij, de Q’eros, zijn de ‘behoeders van wijsheid en kennis’ geweest om deze veilig te stellen voor deze tijd. Wij mogen hier, vanuit oprechte dankbaarheid aan hen, gebruik van maken, echter wel op een manier die – zodra de kennis is geïntegreerd - aangepast dient te worden aan deze tijd. Een ieder zal voelen wanneer en hoe hij/zij aan deze herkregen wijsheid en kennis vorm zal kunnen geven. De verbinding vanuit het hart met deze kennis en wijsheid, zal de weg banen naar een nieuwe vorm die voor iedereen anders zal blijken te zijn. Het jaar 2012 is ook hierin een bijzonder jaar, het sluit definitief een periode van de waarheid buiten jezelf zoeken, en je daar ondergeschikt aan maken, af en maakt mensen vrij om hun eigen weg te gaan vanuit een totale verbinding met Al Wat Is.’


Eerst dus nog veel "vorm" loslaten
Vormen die afgekeken zijn, aangeleerd, opgedrongen, gewenst,
Gedacht nodig te hebben.
Veel loslaten, om dan, wat er altijd al was, terug te vinden.
Je authentiek vorm.

Het maakt me blij dat onze wegen en vormen, die nooit statisch mogen zijn maar altijd in beweging,
elkaar weer gaan kruisen en inspireren om dichterbij onze authenticiteit te komen.
En blijven.


Hartelijke groet,

Thérèse van der Veer

Praktijk Vederlicht  http://puurhart.blogspot.com/
www.vederlicht.com /  De website is aangepast!

Meer inspiratie op Puurhart blog en via Facebook


Stilte-meditatie rond de Hofvijver

Zaterdag 3-03-'12 (3-3-3) om 15 uur

Liefde & dankbaarheid naar het water van de Hofvijver,
het Hart van Den Haag!

Rond de Hofvijver is het epicentrum van de politiek, het Leylijnencentrum van de Internationale stad van de Vrede, waar de bron van de Haagse Beek uitkomt, het hoogste energetisch punt en hart van de Den Haag.

Wetenschapper Emoto heeft al kunnen bewijzen, dat liefde en dankbaarheid sturen naar water de kwaliteit van het water en de omgeving ervan onmiskenbaar verbeterd. 

Wat houdt de meditatie in:

We staan met zoveel mogelijk mensen om de Hofvijver. Na een startsein stem je je af op je hart, dan verbindt je je met iedereen die rond de vijver staat, waarna je in stilte liefde en dankbaarheid stuurt naar het water van de Hofvijver.
Voor 15 minuten, of zolang goed voelt voor jou.
Wanneer de tijd om is, gaat iedereen weer zijn eigen weg.

Neem je familie & vrienden mee. Stuur dit graag rond naar iedereen die je kent.

Laten we op zaterdag 3 maart met zoveel mogelijk mensen een pracht event van liefde neer zetten!

ContactpersoonThérèse van der Veer info@vederlicht.com