donderdag 1 december 2011

Ontspan en sta toe

Pas las ik een citaat van Abraham, een energiebron die wijsheden doorgeeft via Esther Hicks: Relax and Allow.
Mooi en zo wat we niet geleerd hebben in onze cultuur, dat dat  een heerlijk verfrissend blik kan geven op hoe je de dingen in je leven doet. Je moet overal hard voor werken. Je moet er heel veel flink over na denken. Je moet er echt iets voor gedaan hebben. En je moet er ook nog eens heel veel over praten in eindeloze vergaderingen of therapeutische sessies (bijvoorbeeld). Wanneer je er hard voor gewerkt hebt, dan is wat je krijgt ook echt wat waard. Althans dat wordt vaak beweerd.
Dus als je je ontspant en jezelf toe staat al dat moois wat er is te ontvangen, dan is de eerste de beste Hollandse Calvinist al vertrokken.
Nu wil het zo dat ik sinds ruim een jaar geen eigen huis heb. Ik ben dus een soort huisbewaarder, samen met mijn dochter en hond, in een huis waarvan de eigenaar in het buitenland vertoeft. Ook al werd de deadline van vertrek telkens voor uit geschoven, er moest toch eindelijk eens een definitieve deadline komen, want zei ik: 'Ik zit wortel te schieten, zo leuk vind ik het hier."
En ik keek wel naar een ander huis, maar om nou te zeggen met veel enthousiasme, nee. Ik verwonderde me daar dan ook over. Want zo hoort dat toch? Ik moet toch hard zoeken en er veel voor doen? dadelijk moet ik toch mijn dochter, en hond, een fijn plekje kunnen geven.
En toen op zomaar een doordeweekse dag, lag er een briefje op mijn deurmat.
Dat het huisje twee deuren verderop vrij kwam en of ik interesse had...
Ja, dan kan het niet anders dan dat je even moet grinniken om de humor van het Universum. Want had ik de voortekenen hiervan niet in het begin al gezien? En had ik de wens om hier een huisje te krijgen niet al aangegeven? Blijkbaar was er iets in me die onbewust wist van 'relaxIk ontspan me en sta mezelf dit fijne plekje toe. Probeer dus niet meer te begrijpen, die onverwachte en vaak wonderlijke ingevingen en gevoelens. Mettertijd wordt het vanzelf duidelijk.
Ik ga vrolijk verder oefenen met relax and allow... toepasselijk voor de feestmaand December!