dinsdag 9 augustus 2011

Koemelk is voor kalfjes

Als kind hield ik al niet van melk, maar tja je moest, he, want etc etc. Gelukkig worden steeds meer mensen bewust dat de massa opnieuw vanwege geld een leugen wordt verteld. En oh wat geloofden we de zogenaamde authoriteiten toch graag. De tendens dat de mens steeds meer zelf gaat denken en niet de wijsheid buiten zich haalt, zorgt dat de waarheid steeds vaker boven tafel komt.
Een groot leugen is dus bv. dat melk goed voor elk is. Hier onder wat zaakjes op een rijtje:

'Rond 1930 was er in Nederland een economische zeer moeilijke tijd, vooral op het platteland. Men had weinig geld om eten te kopen en tegelijkertijd was er een melkoverschot. In 1934 werd het Zuivelbureau opgericht om mensen te stimuleren meer melk te drinken. In die tijd waren kinderen die melk dronken steviger en langer dan kinderen die dat niet dronken; arme kinderen aten schrale voeding. Rond 1950, toen het economisch beter ging, was er geen verschil meer in lengte en stevigheid tussen kinderen die wel of geen melk dronken.
Het Zuivelbureau wordt betaald door de zuivelindustrie en zal zich dus niet negatief uitlaten over zuivelconsumptie. Economische belangen spelen een hoofdrol in de slogan "Melk moet!"'

WASHINGTON - Hoe meer melk kinderen drinken, des te dikker worden ze. En dat is niet alles: halfvolle melk is een grotere boosdoener dan volle melk.

Zo zou melk ook goed zijn tegen osteoporose (botontkalking). Niets is minder waar. Ten eerste blijkt dat het calcium in melk in die vorm niet door het lichaam wordt opgenomen.
En juist naarmate er in een land meer melk wordt gedronken, stijgt het aantal botbreuken. Calcium is goed voor de botten, maar niet het Calcium dat in melk voorkomt.
Bovendien zorgen die groeihormonen in melk er ook voor dat kinderen sneller volwassen worden en sneller seksueel actief. 
Koeiemelk is geen witte motor, althans niet voor ons.

Alleen al dit:
Welk ander zoogdier drinkt nog melk zodra het baby af is... en welke drinkt moedermelk van een totaal ander soort dier?

Eens zag ik in een stal de kalfjes apart van de moeders staan. Picture this: je krijgt een baby die jouw melk nodig heeft om gezond en sterk op te groeien. Je haalt het direct weg bij de moeder en geeft het een minderwaardige melkvorm. Je zet de babies bij elkaar, gescheiden van hun moeders. De moedermelk geef je aan een ander zoogdier die het ECHT niet nodig heeft.
We zijn als species toch wel vreemd bezig...

Zolang we onszelf niet zien als verwanten van de dierenwereld, kunnen we dit soort wreedheden rechtvaardigen...
Ik geef mijn kindje dadelijk heerlijke, echt voedzame en gezonde amandelmelk! :-)