zaterdag 29 oktober 2011

We "moeten" naar de vijf

Geinspireerd door een artikel in Happi.kids ( ja, van de makers van Happinez) van een vader die ging mediteren naast zijn dochter wanneer die niet de slaap kon vatten, lag ik naast Inti ademhalingsoefeningen te doen, te chanten en de stilte op te zoeken in mijn hart. Waarschijnlijk wel een grappig gezicht, dochterlief kletsen en lachen en ik ernaast te hmmmmmm-en. Maar het werkte en daar gaat het om. Geen gevecht (behalve die in het begin met mezelf) en geen gehuil. Ze viel, van verveling misschien, in slaap.
Maar wat ik wil zeggen, is dat tijdens het zoeken naar de stilte en ontspanning in mezelf een inzicht boven kwam drijven. Doordat eindelijk weer eens al die innerlijke stemmen hun mond hielden, kon mijn ziel weer eens wat wijsheid kwijt.
Terwijl ik dus zo in mijn hart zat, herinnerde ik me de vijfde hartkamer. Ik ging in gedachten de eerste vier aardse af ( niet vier kamers, maar twee boezems (wie heeft dat bedacht?) en twee kamers natuurlijk). En stemde me vervolgens af op de vijfde, de etherische. Zie je de link met de vier elementen? Vijf dus, ether.
De vier natuurelementen houden ons vast aan de Aarde zoals we haar nu kennen.
Om de overgang te kunnen maken naar de Nieuwe Aarde werkt het vijfde element als een brug. De vijfde Bovenwereld zoals die door de oude Sjamanen beschreven wordt, is de Lichtwereld. De wereld van de Engelen, de lichtsteden, de Lichtwezens. en ook waar de Nieuwe Aarde al bestaat. Onze bestemming.
Vijf is dus een sleutelgetal voor de overgangsfase waarin we nu, echt nu, zitten. Vijf is dus niet het doel. Het is de brug.
Vanavond, toen ik zo'n mooie les in geduld kreeg, herinnerde ik me deze simpele tool. Iets in mij wist deze kamer, waar alles is, waar geen tijd is, waar ik samen met Inti kan zijn, om met gratie en geduldig de brug te bewandelen naar de Nieuwe Tijd.
In deze kamer past de hele wereld. Iedereen die je lief is en ook al die anderen.
In deze kamer is alles, de oude en de nieuwe Aarde, tijd en niet-tijd, geschiedenis en bestemming, vraag en antwoord.
Deze kamer is vol-ledig.