vrijdag 22 juni 2012

Initiaties van de vrouwelijke Andes Bergen

Mountains. Mountains. Mountains. Niet de Dutch Mountains, maar die van de Andes houden me flink bezig.
Twee jaar geleden nam ik deel aan de Nusta Karpay workshops die ik samen met Dennis Alejo bij mij thuis organiseerde. En nog eens dunnetjes toen ik zwanger was. Nadien was ik er niet actief mee aan de slag gegaan, tot een maand geleden iemand mij belde met het verzoek de rites nog eens te ontvangen via mij. Enthousiast zei ik ja en precies zeven dagen voordat de eerste rites door gegeven zouden worden, ging ik me afstemmen op de eerste vrouwelijke berg Mama Ocllo. In die week groef mijn hond mijn lineage steen op die ik drie maanden daarvoor in de tuin van mijn nieuwe huis had begraven. De boodschap was me duidelijk.
Sindsdien ben ik weer in de ban van de bergen van de Andes. 
In de traditie van de healers van Q'eros is er een speciale stroming van helers die de stem van de berg kunnen laten spreken en het wezen ervan kunnen manifesteren. Dit zijn bijzonder krachtige mensen om zoveel energie te kunnen kanaliseren. Dat ze niet groot hoeven te zijn, blijkt wel uit het voorbeeld van de piepkleine Dona Maria, die zoals ze genoemd worden Alto Mesayok is. Zij is degene die het idee de wereld in bracht om de kracht en de wijsheid van zeven vrouwelijke bergen door te geven aan de westerse mens, in de vorm van een initiatie reeks. Wat eerst alleen voorbestemd was voor een kleine groep healers in de Andes, heeft zij toegankelijk gemaakt voor de moderne wester mens.

Bergen zijn voor de meeste mensen indrukwekkend en imposant. De Zwitserse roepen al een gevoel van nederigheid op, maar de eerste keer dat ik van Lima naar Cusco vloog was ik pas echt onder de indruk. Zover als mijn oog kon zien zag ik bergen, bergen, bergen. Sommige zo hoog dat de witte toppen door het hoge wolkendek uitstaken. 
Bergen leven. Hebben net als bomen, dieren, de mens, een intelligent bewustzijn en een eigen "stem". Die stemmen willen gehoord worden en hebben ons iets belangrijks te vertellen.
Nu is de tijd dat wij ze ook kunnen horen, nu we steeds meer met ons hart kunnen luisteren.

Je kunt natuurlijk rechtstreeks contact hebben met de bergen. maar dat is niet voor iedereen nog toegankelijk. De initiaties van de Zeven Andes Bergen helpen je die verbinding te leggen en hun wijsheid en kracht te ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling. De vrouwelijke wijsheid is eeuwenlang verzwegen en minderwaardig gemaakt. Deze rites helpen deze wijsheid weer terug te halen en daarmee de balans in ons en de wereld te herstellen. Zodat op een dag de mannelijke en de vrouwelijke kwaliteiten elkaar weer in gelijkwaardigheid zullen aanvullen. 

Met welke bergen wordt er gewerkt?

1. Mama Ocllo: Godin van de Wijsheid en je Roots;
2. Dona Mujia: Godin van het gezonde Ego en Water;
3. Mama Simona: Godin van de Voorouders;
4. Dona Teresa: Godin van de Liefde en het oorspronkelijk Hart;
5. Maria Sakapana: Godin van de Wind en de Waarheid;
6. Huana Huaman Tiklla: Godin van de Visie en Zien;
7. Tomasa Huaman Tiklla: Godin van de Vrijheid en Eenheid.
In twee dagdelen worden de energieoverdrachten doorgegeven op een eenvoudige manier die voor iedereen toegankelijk is. Je ontvangt een handleiding per mail. Na 21 dagen (of langer, zoals bij mij twee jaar) kun je de rites door geven. Het doorgeven aan anderen versterkt en verdiept de energie die je zelf ontvangen hebt enorm.