zondag 4 september 2011

Ik loop door een andere straat

Wanneer je schrijft dat je een volgend keer door een andere straat loopt en je zet dat op je blog en FB, tja, dan heb je wel een stok achter de deur dat dan ook echt bij een volgende gelegenheid te doen :-)

Vanavond na een lange heerlijke, maar ook drukke dag, ging Inti tegen verwachtingen niet rustig slapen. Ik voelde direct de spanning met bijbehorende gedachten naar de oppervlakte komen. Maar nu was er ook het besef dat ik niet weer zwaar gefrustreerd naast haar kon gaan liggen. Hoe het anders aan te pakken zag ik ook niet zo gauw, dus vroeg ik eventjes in mezelf dat mij die andere weg getoond kon worden.
Om de frustratie te doorbreken en hopend dat ze toch uit zichzelf in slaap zou vallen, liep ik naar beneden en klikte het you-tubefilmpje aan van EFT en stress. Maar voordat ik er aan kon beginnen, werd mijn oog naar rechts getrokken en zag ik EFT on insomnia staan, slapeloosheid. Hmm toepasselijk, niet eerder opgevallen...
Terwijl ik mee deed, stemde ik me af op de eenheidsverbinding met Inti en vroeg ik me af of mijn spanning en opgewondenheid over wat ik nog allemaal wil schrijven synchroon loopt met haar moeite om in slaap te vallen. Dan hoor ik hoe ze langzaam aan zich ontspant en een geluidje geeft dat ze moet plassen.
Ik ga na boven en na het plasje gaat ze rustig drinken. In gedachten zeg ik tegen haar de teksten van de EFT die ik net zelf deed. Het gaat er al niet eens zo zeer meer om dat zij nu inderdaad in slaap valt, maar dat de kwaliteit van mijn emoties en gedachten aanzienlijk verhoogd is. Dat is voor mij een verademing, dan zit ik daarna ook niet met een rot gevoel beneden tijd te hebben voor mezelf.
En voor haar is het een zegen in die energie in slaap te vallen.

Hierbij het filmpje: http://youtu.be/EvSv_5dTKyo
Ik ga de tekst nog uitwerken en vertalen naar een positieve affirmatie tekst voor onszelf en onze kids.