woensdag 27 juli 2011

Mijn hart werd altijd naar de oude natuurvolken getrokken. Toen ik de training ging doen van Alberto Villoldo, maakte ik kennis met hoe je die oude wijsheid van het hart in een toegankelijk westers vaatje kan gieten. We leven tenslotte in het moderne westen. Hier zijn die oude waarden hard nodig. Niet ergens boven op een berg. Sinds de geboorte van Inti-Munay loopt die lijn door naar hoe ik haar laat opgroeien. Ik leef niet als Anastasia midden in de wildernis. Dus met haar adviezen kan ik niet zoveel mee. Behalve als er een westerse draai aan wordt gegeven. Jean Liedloff heeft dat zo'n beetje gedaan en daarmee is ze voor mij wel een pionier. Met dit nieuwe bewustzijn in mij kan ik me soms best kwaad maken over het onrecht wat er kinderen is aangedaan puur en alleen omdat we de dokters als authoriteit zijn gaan beschouwen. Zij hebben gestudeerd, dus zij zullen het wel beter weten. Een man die vanuit zijn ratio nieuwe regels opstelt over de verzorging van een baby versus een moeder die geboren wordt na de bevalling met een natuurlijk instinct over wat haar baby nodig heeft. Tel uit je winst wat er allemaal scheef is gegaan in onze maatschappij.
Maar vrouwen kunnen ook vreselijke regels opstellen en dus compleet afgescheiden van hun hart leven (hoe is het mogelijk???! :-)

'Mrs. Isabella Beeton, author of the famous cook book, believed that artificial milk was more nutritious for a baby than breast milk. She recommended also that mothers educated (!) their babies to sleep alone.' (Uit: 'Three in a bed', Deborah Jackson)

Misschien wanneer we weer herinneren dat de dieren onze broeders en zusters zijn en meer nog dan dat onze leraren, dat dan onze houding naar babies zal veranderen...
Klik hieronder op:
You are so beautiful