donderdag 14 februari 2013

Twee dagboeken berg ik op in een doos vol (jeetje zoveel!) oude dagboeken op de vliering. Mijn oog valt op twee dunne boekjes. Goh, die was ik helemaal vergeten, het ene boekje is een helemaal zelf gemaakte met eigen foto's en gedichten. De andere is een verzameling gedichten van bekende schrijvers.
Hoe lang geleden werkte ik hier ook alweer aan? Het zal bijna twintig jaar (ben ik al zo "oud"?) geleden zijn. Het verrast me te zien dat ik toen al zo graag met beeld en taal werkte. Nu wordt er hard gewerkt aan, als het echt zo mag zijn, mijn eerste uitgegeven boek met beeld en teksten.
Ik blader terug in de tijd. Mijn Ziel maakt vreugde sprongetjes. Wat word ik blij van al deze gedichten.
Gister is de Vastentijd begonnen en mijn aandeel daarin is om iedere dag te werken aan mijn boek, een gedicht te schrijven of iets te delen van wat ik onverwacht uit de oude doos opdiep.
De afgelopen jaren heb ik heel veel opgeruimd, gelukkig zijn deze boekjes door de mazen van het net gezwommen. Het loopt zoals het loopt, maar mijn idee is om regelmatig hier een gedicht te plaatsen. Wie weet geniet iemand anders er ook nog van. Uit eigen collectie:



'Ook al leek het dat niets gebeurde
dat alles stil lag en stagneerde
toch groeide alles door
en zag ik hoop en nieuwe kansen
toen de knoppen zich zichtbaar maakten.'