maandag 22 augustus 2011

Naar de kringloopwinkel "gestuurd"

Al eens eerder gehad, naar de Kringloopwinkel gestuurd, door een zeer sterk innerlijke drang (anderen zouden zeggen "Gids" of "my Spirit"), om daar dan supergave laarzen te vinden voor drie euro. En dan zo verbaasd zijn dat je Gids dit blijkbaar belangrijk genoeg vindt om die moeite te nemen mij die winkel in te krijgen. :-)
Vandaag een kleine versie daarvan, maar nu voor Munay (ik heb al genoeg spullen... hoewel een paar leuke broeken erbij is wel handig). Ik ga op zoek naar hout speelgoed voor haar. Heb het idee dat ze wat nieuws wil ontdekken. Liefst met leuk geluidje erin, een belletje of zo. Ze heeft iets met klank en muziek. Op weg naar de kinderhoek in de winkel valt mijn oog op een beeldje van een Eenhoorn met een Elf op zijn rug. Hoeveel kost-ie? €2,50. o.k. dat kan, heb toevallig maar ruim drie euro bij me. Doorlopend naar de kinderhoek vind ik daar niet veel soeps. Toch nog even de rekken met frutsels af speurend, valt mijn oog op een doosje die me direct aan Diana Schraven doet denken. Op het houten doosje is een symbool geschilderd in de Haiku stijl, de stijl waarin zij het geboorteschilderij voor Inti heeft gemaakt.
Die is voor haar. Dan vind ik nog een één of ander wiskundige bollenvorm van hout. Leuk, kan ze mooi op sabbelen. Bij de kassa aangekomen zie ik dat de vleugels al er af liggen. Ook goed, kan ze ook op dit beeldje sabbelen. €3,70. Nou dat heb ik nog wel in mijn portomonnee. En op moment dat ik mijn buit van vandaag in mijn tas heb, hoor ik naast me: "25 cent??? Jeetje dat moet ik pinnen." Wij lachen en ik zeg dat heb ik wel voor je. Vrouw blij met haar drie boekjes, ook nog eens gratis.
Thuis gekomen zie ik pas welk symbool er echt op het doosje staat... twee vissen... Voor Inti dus... vis als ze is van Sterrenbeeld...
Thankx Spirits, het was een succesvol winkeluitje.