zaterdag 4 mei 2013

Een nieuw tijdperk

Met de kroning van Willem - Alexander op 30 april is een nieuw tijdperk begonnen. Niet plotseling maar geleidelijk aan toch wel steeds sneller zichtbaar wordend.
Het houdt me bezig die veranderende leefstijl die van ons mensen wordt verwacht, in de positieve zin. Wat zeg vijf jaar geleden nog kon, is nu niet vanzelfsprekend meer. En dat kan een positieve draai geven aan je leven en in het verlengde daarvan aan al het leven op Moeder Aarde.
Wanneer er 2400 mensen per maand ontslagen worden, en er nu meer werkelozen zijn dan in de jaren '30, kan het niet anders dan dat er heel veel mensen een kans krijgen een rijk en vervuld leven te gaan manifesteren op een manier die dichterbij hun Ziel ligt dan ooit. Er liggen essentiële levenslessen in. Ik spreek helemaal uit eigen ervaring.
Rijkdom heeft niets met geld te maken, ging er door me heen pas geleden. Het was alsof er een kwartje viel en tegelijkertijd een last van me af. Natuurlijk wist ik dit al, maar als iemand vroeg waar ik woon en die persoon zei nav mijn antwoord dan 'zo zo!', dan was mijn reactie vaak: 'oh maar ik ben niet rijk of zo hoor.' Die heb ik even gedelete. Rijkdom heeft niet met de hoeveelheid geld te maken. Rijk zijn is iets van binnenuit en heel creatief.
Als rijk zijn niet met de hoeveelheid geld te maken heeft, dan hoef ik dus niet alles te kópen, maar kan het ook vinden of maken. Nou, op dinsdag, onze vuilnisophaaldag, is hier nogal wat te vinden.
Paraplu voor mij, en een voor Inti (alleen een knopje af), lappen stof helemaal nieuw, rollen peperduur behang (bijzonder mooi als kadopapier bv), etc etc. Bij de buren wordt verbouwd, dunne stenen schoolbord-platen werden weggegooid, andere buurman blij mee gemaakt (als je zoveel vindt kun je ook zoveel weer fijn delen in je rijkdom), zelf een op mijn aanrecht gezet voor boodschappenlijstjes (ik heb er nog meer dus heb je interesse).

Toen ben ik gaan bedenken wat je allemaal koopt en wat je daarvan makkelijk! zelf kunt maken.
Conservenblikjes worden vogelvoerbakjes, pennenbakjes, maatbekertje voor hondenvoer, mooi beplakt met plaatjes uit de Happinezz. Speltdrank-pakken worden enveloptasjes, gewone melkpakken (bij een cafeetje gehaald) worden gebruikt als mal voor zelfgemaakte kaarsen (van kaars-resten). Prachtige foto's uit bv de Happinezz (uit de kast van mijn moeder) worden omgetoverd tot enveloppen voor verjaardagskaarten.
De lijst is nog langer: tandpasta voor het eerst gemaakt, ben benieuwd. Wasmiddel komt ook aan de beurt, en shampoo.
Je kunt heel veel met weinig wanneer je weer creatief gaat denken. Het is een soort mindsetting over wat armoede is en rijkdom.

Doordat ik zelf dingen ging maken, maak ik ook nog eens een innerlijke ontwikkeling door. Ik merkte dat ik het uitstelde en ging eens kijken waar ik nou bang voor was. 'Kan ik het wel?' Aha, da''s een ouwetje. Doen dus, dat is de enige manier om over mijn faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen heen te komen. De kaars lukte. Aha ik kan dit ('t is heel makkelijk hoor), ik ga door, dit is leuk.

Hieronder kan je zien hoe jezelf kaarsen kunt maken. Je kunt ook je kaarsresten bij mij inleveren en ik maak ze voor je:
http://de-kleine-dingen.blogspot.nl/2010/03/zelf-kaarsen-maken.html

Recept voor tandpasta  (ik heb de stevia weggelaten):

http://www.ecomama.nl/verzorging/kokosolie-in-tandpasta-tegen-gaatjes/

Creatief denken en bezig zijn geeft energie en werkt inspirerend op allerlei gebieden in je leven.
Het is wel even wennen om in de winkel te zijn en jezelf te moeten herinneren dat je bepaalde dingen niet meer hoeft te kopen. Kopen is ook een gewoonte.

To be continued!