zaterdag 19 februari 2011

Ge-Zon-d!

Wachtend tot de zon in mijn buik zich aan de wereld gaat laten zien, krijg ik op deze dag twee mooie kadootjes. Een pakje over de post met daarbij een kaart van de 'Medicine Buddha', the Supreme Healer (dank je wel, Astrid!) en een werkelijk prachtig mooi filmpje over onze Zon. Ook nog eens van een Islamitische artiest, beter kan niet, grinnik.
Sinds donderdag ben ik veel in gedachten bezig met de zon. Het woord gezond viel me ineens op: ge-zon-d. Geen toeval lijkt me. Het zal niet voor niets zijn dat de oude tradities als de Inca's, Maya's, en uit India en Egypte eeuwen geleden de zon al aanbaden.
Een artikel over het wezenlijk belang van Vitamine D kwam ik tegen op Natural News. Een vitamine die van wezenlijk belang is ter voorkoming van heel veel ziekten en die we blijkbaar op grote schaal te kort komen door de commerciele mythe dat we als gekken zonnebrandcreme (met al die chemische troep) moeten smeren als er ook maar één straaltje door komt. Ja tuurlijk om de geldpot te spekken van de fabrikanten!
Op Naturalnews kun je er een artikel over lezen. Het is nogal belangrijk om dit te weten voordat de zomer weer aanbreekt. Klik hier voor het artikel. Helemaal aan het eind van het interview is alles nog eens op een rijtje gezet, dus scroll even naar beneden voor de belangrijkste punten. De schrijver legt uit  dat wanneer we gemiddeld 2 a 3 keer per week 5 tot 10 minuten met gezicht en blote armen in de zon zitten nodig is om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Daarna pas smeren dus en dan bij voorkeur met iets van een natuurlijk merk als Weleda, Hauschka, of wat er tegenwoordig nog meer op de markt is. En iedereen heeft wel paar minuten tijd om een gezond zonnebadje te nemen!
Dus zodra je het zonnetje ziet... naar buiten! :-)

Laat die zonnige lente en zomer maar komen! Ik groet de Zon!

Dank aan Diana Schraven voor het filmpje: Salute to the Sun  (full screen en geluid!)